fbpx

היסטוריה

 

בית-הספר רעות הוקם כ"קהילה דתית פלורליסטית" באלול התשנ"ט על-ידי ד"ר אריה גיגר ז"ל וקבוצת הורים ותלמידים.

בתחילת דרכו מנה בית-הספר כ-100 תלמידים, והיה ממוקם בבית-אלישבע שבשכונת קטמון הישנה בירושלים. בשנת תשע"א (2010) העתיק בית-הספר את מקומו למבנה בשכונת הקטמונים, בסמוך למרכז המוזיקה.

בקיץ האחרון עבר בית הספר למבנה חדש ומרווח במערב העיר, בית שפתוח לנוף הציורי והקסום של הרי ירושלים ולמרגלותיו שוכן פארק דניה.

בשנת התשע"ד (2014) הפך בית-הספר רעות לאחד מבתי-הספר של האגודה לקידום החינוך, ירושלים.

 

ד"ר אריה גיגר ז"ל - מייסד בית-הספר ומנהלו הראשון

אריה גיגר, נצר לבעל שם טוב, נולד בחיפה בשנת 1954 למשפחה מסורתית מצפת. בנעוריו עבר בעקבות אמו לארה"ב. מאוחר יותר חזר לישראל והתגייס לצה"ל עם גרעין של השומר הצעיר. אריה עשה את עבודת הדוקטור שלו בפסיכולוגיה קלינית והתמחה בטיפול בנוער מסומם.

בסוף שנות ה-80 הוא הוזמן על-ידי פרופ' אליס שלוי, כלת פרס ישראל, ללמד בבית הספר "פלך" לבנות, אותו הקימה. במקביל ניהל חנות ספרים קטנה בשכונת בקעה. בשנים 1999-1991 ניהל את בית הספר "אמית-דרור", שנועד לבשר על קו ליברלי בחינוך הדתי. בשנת 1999 הקים אריה את בית-הספר רעות ביחד עם קבוצת מורים, הורים ותלמידים. ב"דבר המנהל" באתר בית הספר כתב ד"ר גיגר, כי "מגמתנו לבנות קהילה אשר בה פלורליזם מהווה דרך מחשבה ומעשה גם יחד ואשר בה ממומשים ערכים יהודיים בגישה אוניוורסלית".

היסטוריונית השואה ד"ר נילי קרן אומרת, כי "אריה גיגר האמין בפוטנציאל החינוכי-הומניסטי של מסעות הנוער לפולין, אך בשונה מרוב בתי הספר, תלמידיו הובילו יחד עמו את פרויקט 'הגדעונים' של שיקום ושיפוץ בתי עלמין יהודיים ברחבי פולין". בשנת2008 הועבר בכנסת "חוק החינוך המשלב", אשר אריה היה מיוזמיו. בצעד חריג הוקדשה הצעת החוק לכבודו של אריה מעל במת הכנסת ע"י מציע החוק, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור. באותה שנה נפטר אריה ממחלת הסרטן, לאחר מאבק ארוך ומתמשך במחלה.

985
ד"ר אריה גיגר ז"ל
Background
שעת תפילה-אופציה 2
DSC_8036
DSC_7871
DSC_7741